Fotboll

Paris Saint-Germaine

Paris fotbollFotboll i Paris? Hade du sagt det för säg ett par år sedan så hade nog de flesta ställt frågan ”varför då, varför inte i England, Spanien, Italien, Tyskland?”. För den franska ligan har väl i all hederlig sanning inte varit av någon större behållning, och framförallt inte av något speciellt intresse. Sedan kom Zlatan dit.

PSG, eller Paris Saint-Germain som klubben heter, värvade 2012 vår svenske hjälte Zlatan Ibrahimovìc. Efter detta lyftes intresset för fotboll i Paris och Frankrike i stort, bland folk här hemma i Sverige. På samma sätt som det för många var extra intressant med NHL när spelare som Peter Forsberg, Mats Sundin, Markus Näslund, och så vidare, spelade där.

Zlatan har gjort ett avsevärt intryck i PSG eftersom han från första början varit härförare för hela laget och formligen sprutat in mål och slagit mängder med målgivande passningar. Han har helt enkelt gjort Paris till ett framgångsrikt lag som kan hävda sig bättre i Europa än tidigare.

Nu borde väl så intresset att resa för att se fotboll i Paris ha ökat avsevärt? Det antagandet är helt riktigt. Folk vallfärdar till Paris för att se fotboll, eller det handlar nog om att se Zlatan spela fotboll. Lustigt egentligen hur en lagsport kan bli så fokuserad på en enda spelare. Men i Sverige är vi stolta över våra idrottare, inte minst framgångsrika lagidrottare, så på det planet så är det inte direkt något ovanligt eller ens oväntat.

Om du är sugen att själv styra din kosa mot Paris yttre delar och Parc des Princes som Paris Saint-Germains hemmaarena heter, då rekommenderar vi att du gör slag i den saken. Ett företag som erbjuder paketresor till Paris för att få titta på Zlatan är Go Sport Travel De ordnar allt du behöver med biljetter, resa och boende.