Buss till Paris

De flesta som planerar en resa till Paris tittar på olika flygmöjligheter för att ta sig till staden. Det är det snabbaste och därmed kanske det bekvämaste sättet att ta sig till den franska huvudstaden. Men inte alltid det billigaste. Att åka långfärdsbuss kan mycket väl vara ett alternativ för de som vill spara pengarna till shopping eller boende.

Paris bussSwebus trafikerar Köpenhamn-Paris vilket gör att man först måste boka en anslutningsbuss till Köpenhamn. Då Swebus har ett mycket utbyggt nät av bussförbindelser i Sverige är det inte svårt att hitta förbindelser som passar.

En stor fördel med Swebus är att man kan boka sin biljett så nära avgång som 48 timmar. Ett bra alternativ för de som vill kunna känna sig spontana på resan och inte boka avresa och hemresa redan i förväg. Här finns även rabatter för studenter, barn, ungdomar och pensionärer. Regeln gällande ungdom är mycket generös då man räknas som ungdom ända upp till 25 år.

Ett annat företag som har bussresor till Paris är Eurolines. Anslutningar finns till en rad svenska städer som Linköping, Jönköping, Stockholm och Uddevalla. Priset ligger på ca 1000kr. För de som vet med sig att de kommer resa vidare kan det vara värt att köpa ett Eurolines Pass. En biljett som räcker 15/30 dagar och gör att man kan åka fritt på Eurolines busslinjer i Europa. Ett 30-dagars pass kostar från 265Euro vilket blir ett mycket billigt sätt att ta sig runt och upptäcka ett flertal av de Europeiska större städerna.

Utöver de företag som erbjuder reguljära resor till Paris erbjuder även ett flertal resebolag olika bussresor dit. Dessa är då anordnade med buss, boende, utflykter och till viss del mat. Som charter fast man håller nere priset genom att åka buss. Ett klart prisvärt alternativ för de som vill besöka Paris under några dagar och gå på de utflykter som anordnas. Vill man däremot turista helt på egen hand är det något av de ovan nämnda företagen som bör anlitas för bussresan.